Redusert utvidelse i Sørlia

Sørlimarka skytefelt i Harstad trenger mindre areal enn først antatt.

Forsvarsbygg har fått godkjenning fra Forsvarsdepartementet om en redusert utvidelse av skytefeltet for Forsvaret. Dette innebærer blant annet at det er færre grunneiere og rettighetshavere som berøres.

En gjennomgang som Forsvarsbygg og Sjøforsvaret har utført viser at de trenger ikke det totale arealet som er satt av i Harstad kommunens arealplan i Sørlia. Årsaken til dette er blant annet endring av vå-pentypene som brukes nå, og dermed er ikke kravet til sikkerhetssonen like stort som tidligere.

- Utvidelsen i skytefeltet er basert på behovet for en sikkerhetssone i forbindelse med skytingen. Det er planlagt å bygge to større voller innenfor dagens skytefelt, samtidig som banene utvikles. Dette er også tiltak som reduserer behovet for utvidelse av sikkerhetssonen, forteller Øystein Løvlie, prosjektleder i Forsvarsbygg.

Forsvarsbygg planlegger å starte en prosess opp mot Harstad kommune til høsten for å lage en regule-ringsplan for skytefeltet. I tillegg skal Forsvarsbygg starte en prosess med rettighetshaverne i området for å etablere de nødvendige rettighetene i skytefeltet. Deretter skal det sendes søknad om utslippstilla-telse for skytefeltet til Fylkesmannen.

Forsvarsbygg har sendt informasjon til Harstad kommune om at kulturminnene i området skal kartleg-ges i sommer. Dette arbeidet starter opp i juli/august.