Peab bygger 114 leiligheter i Oslo

Peab skal oppføre fire boligblokker med nye OBOS-leiligheter på Hellerud i Oslo.

OBOS Nye Hjem er byggherre for boligene, som vil få adresse Hellerudveien 69. Kontraktssummen er 220 millioner kroner, og Peab er totalentreprenør. Prosjektet består av 114 leiligheter fordelt på fire bygg med underliggende garasje. Byggene har mellom fire og åtte etasjer. Totalt skal Peab bygge ca. 8 900 kvadratmeter leiligheter, og totalt ca. 17 000 kvadratmeter bruttoareal.

– Dette er et fint prosjekt for Oslo-virksomheten som sikrer ny aktivitet de neste to årene. Vi har nettopp avsluttet et prosjekt i Haugerudveien, som ligger rett i nærheten. Det er nyttig å kunne overføre erfaring derfra. Vi er fornøyde med at OBOS gir oss fornyet tillit etter at vi bygget Kværnerhallen, og vi legger opp til en god dialog med en av Norges mest betydningsfulle utbyggere, sier administrerende direktør Petter Moe i Peab.

Leilighetene får en beliggenhet rett ved Østmarka, og vil passe flere kjøpergrupper. Oppføringen av leilighetene starter i september 2013, og boligene skal stå klare sommeren 2015.

– Vi ser veldig frem til et konstruktivt og positivt samarbeid med Peab når det gjelder videreutvikling og gjennomføring av boligprosjektet i Hellerudveien, sier prosjektsjef Jonny Solbakken i OBOS Nye Hjem.

Bygget varmes opp av fire brønner med varmepumper for tappevann og ventilasjonsluft, for øvrig blir det elektriske panelovner. Prosjektet vil få 54 prosent av energibehovet dekket med fornybar energi.

Arcasa arkitekter AS står for tegningene på prosjektet.