Snickers selger én og én arbeidshanske

Snickers slutter med å selge arbeidshansker i ordinære par. Nå er det en og en hanske som gjelder. Alle de nye hanskemodellene har imidlertid både høyre- og venstrehanske, slik at man kan bytte slitte eller mistede hansker etter behov.

Historien

Året var 1975. Den svenske elektrikeren Matti Viio hadde akkurat forlatt arbeidet i ren irritasjon, frustrert over at ingen lyttet til hans ideér om hvordan datidens arbeidstøy kunne forbedres.

Lei av industriens motstand og generell mangel på respekt for håndverksfaget, bestemte Matti seg for å ta saken i egne hender og designet sitt eget arbeidstøy. Resultatet ble Snickers Workwear, et selskap som har etablert seg i 15 land over hele Europa.

Snickers Workwear har siden starten fokusert på å identifisere og løse utfordringer håndverkeren har i sin hverdag, et kjennetegn de deler med sin eier siden 2006, Hultafors Group.

(Kilde: Hultafors)

Et viktig poeng med det nye konseptet er også at håndverkeren kan ha to ulike hansker på, etter hva han jobber med.

– I mange arbeidsoppgaver gjør venstre og høyre hånd ulike ting. Når venstre hånd skal holde et fast, sikkert grep, trenger kanskje høyre hånd ekstrem presisjon, eller motsatt, sier Andreas Ytterdal, produktspesialist hos Snickers Workwear.

Han peker på at man tradisjonelt har brukt samme type hanske på begge hender.

– Med det nye konseptet Left & Right ønsker vi å gi håndverkere muligheten til å optimalisere bruken av sine viktigste verktøy, nemlig hendene, sier Ytterdal.

Selges som en og en hanske
Det nye hanskekonseptet med høyre- og venstrehansker, har en rekke modeller med ulike egenskaper, designet for optimal passform og fingertuppfølelse uavhengig av grovheten på hansken.

Det som er den store nyheten, er måten de skal selges på. For første gang vil folk kunne kjøpe arbeidshansker én og én, noe som skal gi brukerne helt nye muligheter for å tilpasse valg av høyre og venstre hanske i henhold til det arbeidet som skal utføres.

Høyre og venstre slites ulikt
– Vi håper at dette vil revolusjonere bruken av arbeidshansker. Dette er tross alt en verdensnyhet. For første gang i historien kan du kjøpe arbeidshansker en og én, for å kunne arbeide på en mer sikker og effektiv måte, sier Ytterdal.

Han peker også på at det er en kjent sak at høyre og venstre hanske slites ulikt: – Ettersom hansker selges i par, er det nok en motstand blant mange håndverkere om å erstatte et par før begge er helt utslitt. I stedet vil de ofte reparere en hanske med tape, noe som selvfølgelig gjør hansken dårligere å jobbe med.

Ved å selge hanskene individuelt, håper Snickers Workwear å senke terskelen for å erstatte utslitte hansker, noe som også vil gjøre arbeidet mer effektivt, men fremfor alt sikrere.

Fire kategorier
«Left & Right» Gloves blir lansert i butikkene i løpet av juni og vil være tilgjengelig i fire forskjellige kategorier. Kategoriene Precision og Power lanseres først, og følges opp med Weather og Specialized høsten 2013.

Hanskevelger på web
For å hjelpe håndverkeren å velge riktig hanske, har Snickers produsert en webbasert hanskegenerator som foreslår egnede kombinasjoner av hansker basert på hvilke jobber som skal utføres i løpet av dagen.

Mobilvennlig
Precision-kategorien vil være tilgjengelig i syv modeller. Tre av modellene har også en funksjon som gjør det mulig å bruke en smarttelefon uten å måtte fjerne hansken.

Power-kategorien inneholder også syv modeller. Disse hanskene er egnet for tyngre oppgaver som bæring, lasting og riving, men også for saging eller boring.

Prismessig vil hanskene (en og en) koste fra 13 kroner og opp til 250 kroner.