Avdelingsdirektør - Vegavdeling Troms

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6 500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens Vegvesen Region nord
FylkeTroms
StedTromsø
Søknadsfrist21.06.2013

I Region nord er det ledig stilling som leder for Vegavdeling Troms. Kontorsted vil være Tromsø. Avdelingen består av tre seksjoner; plan- og forvaltning, investering og drift -og vedlikehold seksjonen. I tillegg rapporterer prosjektleder for prosjekt Torskenpakken direkte til avdelingsdirektør. Avdelingen har p.t. 56 medarbeidere. De fleste har kontor i Tromsø, men avdelingen har også medarbeidere andre steder i fylket. Avdelingen har i 2013 et budsjettpå 800 millioner kroner.

 

Avdelingsdirektøren rapporterer direkte til regionvegsjefen. I tillegg til å lede avdelingen forutsettes det at avdelingsdirektøren deltar aktivt i regionledelsen og utviklingen av regionen.

 

Vegavdeling Troms har resultatansvar og operativt ansvar for riks- og fylkesveger innenfor eget geografisk  med:

  • Uttalelse til arealplaner, spørsmål fra overordnet myndighet, bistand til overordnet planlegging for fylkesvegnettet
  • Saksbehandling etter vegtrafikkloven og vegloven
  • Byggherreansvar dvs planlegging etter plan- og bygningsloven, investering, drift- og vedlikehold
  • Vegforvalter/eier - herunder bru- og tunnelforvaltning
  • Samordning av trafikksikkerhets- og miljøarbeidet på fylkesnivå. Bidrag til fylkeskommunens overordnede planlegging.

 

Delegert ansvar for koordinering og rapportering i forhold til Troms fylkeskommune. Denne oppgaven samordnes med Vegavdeling Midtre Hålogaland.

 

Kvalifikasjonskrav:

  • Relevant utdanning fra universitet eller høgskole, min. 4 år
  • God ledererfaring fra linje/stab eller prosjektledelse

 

For kandidater med sterk og allsidig praksis fra de aktuelle fagområdene og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes.

 

Vi ønsker at du:

  • Er resultat- og endringsorientert med evne til helhetsvurderinger.
  • Har erfaring med resultat-/målstyringssystem
  • Har bred samfunnsmessig erfaring og interesse
  • Er initiativrik med gode gjennomføringsevner
  • Har evne til å arbeide strukturert og målrettet
  • Har en entusiastisk lederstil med gode evner i å skape et godt arbeidsmiljø med motiverte medarbeidere

 

Vi tilbyr:

  • Stillingen lønnes i min. lønnstrinn 76 dvs. brutto kr. 672 500 pr. år. I tillegg gis kr. 60.000 pr. år i kompensasjon for overtid, tilgjengelighet og ubekvem arbeidstid
  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
  • Gode pensjons- og yrkesforsikringsordninger gjennom Statens Pensjonskasse
  • Fleksibel arbeidstidsordning og et allsidig velferdstilbud

 

For stillingen gjelder 6 måneder prøvetid. Tilsetting i stillingen er betinget av sikkerhetsklarering eller at slik kan gis.

 

Flere opplysninger om stillingen fås hos regionvegsjef Torbjørn Naimak tlf. 901 89 845 eller e-post: torbjorn.naimak@vegvesen.no eller hos avdelingsdirektør Anne- Grethe Olsen, tlf. 992 40 757 eller e- post anne-grethe.olsen@vegvesen.no

 

Etaten tilstreber likestilling. Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

 

Vi benytter et internettbasert søknadssystem og ber derfor kandidater om å registrere søknad m/CV elektronisk via (Søk denne stilling) på denne siden:

http://www.jobbnorge.no/job.aspx?jobid=94112

 

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om en søker kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.

Attester og vitnemål vil vi etterspørre senere i forbindelse med et eventuelt intervju.

Vis flere stillinger: