Mange ville takke Venoldog ønske Giske lykke til

Det at Veidekke ASA foretar et topplederskifte hører til sjeldenhetene. Det er nå 24 år siden sist.

Det var derfor mange som møte opp da styreleder Martin Mæland inviterte til mottakelse for å takke av Terje R Venold og samtidig ønske Arne Giske velkommen som leder av landets største entreprenørkonsern.

Venold overtok som konsernsjef i Veidekke etter Arne Haaland på generalforsamlingen i Konserthusets lille sal 9. mai 1989. Men han ble ansatt i selskapet allerede i1981, da som som ansvarlig for økonomi og finans.

Da Venold inntok sjefsstolen hadde konsernet knappe to milliarder i omsetning og var 1.660 ansatte. Nå omsetter de for over 20 milliarder kroner og er ca. 6.300 ansatte.

Gjennom sine mange år i sjefsstillingen har Venold samarbeidet og vært i kontakt med en lang rekke personer, selskaper og organisasjoner. Mange av disse deltok på arrangementet i Veidekke hovedkvarter i Skabos vei 4 på Skøyen onsdag ettermiddag.

Det er tydelig at Venold gjennom sitt virke i Veidekke, men også som en sterk bidragsyter i organisasjonslivet både i og utenfor næringen, har satt dype spor. Han er den klart mest kjente topplederen i byggenæringen, og er også godt kjent langt utenfor næringens grenser. Han har vært en samfunnsbygger, og det gikk også igjen i flere av talene som ble fremført av sentrale personer fra flere av Veidekkes viktige samarbeidspartnere. På talerstolen sto blant annet børsdirektør Bente A. Landsnes, statssekretær Norvald Mo fra Arbeidsdepartementet, administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygfondet (aksjonær) styreleder Sven Christian Ulvatne i EBA, Pål Syse fra Skanska, vegdirektør Terje Moe Gustavsen samt påtroppende konsernsjef Arne Giske. Først i rekken av talerne sto selvsagt styreformann Martin Mæland, som var dypt takknemlig for Venolds innsats rundt oppbyggingen av selskapet.

1. juli trer Venold til side, og overlater roret til Arne Giske. Dette har vært planlagt gjennom lengre tid, og følger Veidekke-tradisjonen med å rekruttere ledere internt. Både Venold selv og styreformann Mæland er overbevist om at Veidekke-skuta nå overlates i de rette hender.

Giske benyttet anledningen til å takke for tilliten; etter først å ha takket sin sjef for sin enorme innsats gjennom mange år.

Se bildekarusell under.

Byggeindustrien kommer med en lengre intervju med Terje R. Venold i neste utgave av bladet.