Rambøll mest populær blant ingeniørstudentene i byggenæringen

Rambøll er den mest populære arbeidsgiveren i byggenæringen i Universums undersøkelse blant ingeniørstudenter i Norden. NCC er mest populær blant entreprenørene.

På «byggenæringslisten» kommer SWECO inn som nummer 2, mens NCC og Skanska følger deretter.

Universums studentundersøkelse er basert på innspill fra over 47 900 studenter ved ledende universiteter og høyskoler i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

På totallisten har ingeniørstudentene i år valgt Siemens som den mest attraktive arbeidsgiveren, Rambøll ligger som nummer to mens tredjeplassen tildeles Microsoft.

Rambøll har oppnådd en første- og andreplass de to foregående år.

- Når 48 000 nordiske universitetsstudenter rangerer sine ideelle arbeidsgivere, når NCC høyt opp på listene, melder NCC.

Blant entreprenørene er firmaet den mest populære, men også i den samlede statestikken har NCC en god plassering. Av alle arbeidsgivere, rangeres NCC som nummer syv av de nordiske ingeniørstudentene.

- De bedriftene som kommer høyt opp på rangeringen forbindes med gode karrieremuligheter og innovasjon, noe som er viktig for dagens unge talenter på vei inn i arbeidet, sier Claes Peyron, Sverigeleder og Global Head of Insight på Universum.

Dette sier Ulrika Mehrotra, ansvarlig for Employer Branding i NCC, seg enig i.

- Ja, og i tillegg til dette, sier våre medarbeidere at vi har et hyggelig arbeidsmiljø med hjelpsomme kollegaer. Det kommer frem i våre egne undersøkelser i NCC i Norge, Danmark, Sverige og Finland og er solid forankret i våre verdier: ærlighet, tillit og respekt.

Den fullstendige rangeringen kan du lese her.