Østerrikere kjøper Södra Cell-fabrikk i Verran

Södra Cell har solgt tremassefabrikken i Follafoss i Nord-Trøndelag til østerrikske Mayr-Melnhof Karton. Rundt 50 arbeidsplasser er dermed reddet.

Ordfører Bjørn Skjelstad (Sp) i Verran opplyser til NRK at kontrakten med østerrikerne er signert. Mayr-Melnhof Karton kjøper samtlige aksjer i Södra Cell Folla AS og dermed også tremassefabrikken.

Södra Cell, som også forsøker å selge cellulosefabrikken på Tofte i Hurum, bestemte seg for å avvikle eierskapet i fabrikken i Verran i Nord-Trøndelag 31. oktober i fjor. Allerede før jul ble det klart at Mayr-Melnhof Karton ville overta driften av fabrikken som ble etablert så tidlig som i 1909.

Tremassefabrikken i Follafoss produserer kjemisk termomekanisk papirmasse, såkalt CTMP, og har en produksjonskapasitet på 100.000 tonn i året.

Det østerrikske konsernet har 8.880 ansatte fordelt på 38 avdelinger i 17 land. Selskapet er verdensledende innenfor produksjon av såkalt bestrøket kartong basert på returfiber. Mayr-Melnhof Karton har en ledende posisjon i Europa innen produksjon av kartongemaballasje.