Helen & Hard Arkitekter fikk Treprisen 2013

Helen & Hard Arkitekter ved Siv Helene Stangeland og Reinhard Kropf fikk Treprisen 2013.

Utdelingen skjedde i forbindelse med den første nasjonale Trearkitekturkonferansen i Norge som ble avholdt i Oslo 11. juni. Treprisen er en av landets mest prestisjetunge arkitekturpriser og har vært delt ut i over 50 år. Prisen deles ut i et samarbeid mellom Norske Arkitekters Landsforbund og skog- trenæringen i Norge ved TreFokus AS.

Prisvinnerne, arkitektene fra Helen & Hard Arkitekter i Stavanger, er seg tydelig bevisst at arkitekters arbeid har konsekvenser for mennesker og miljø i vid forstand. De behersker en bred palett i forhold til innovasjon og formgivning med tre som hovedmateriale. Etter juryens skjønn representerer Helen & Hard Arkitekter en viktig intellektuell kraft for utvikling av byggenæringen.

Om Treprisen
Treprisen har vært delt ut siden 1961. Mange av våre mest kjente arkitekter har opp gjennom tidene fått denne høythengende utmerkelsen.

Treprisen skal ifølge sine statutter ”tildeles arkitekter som en anerkjennelse for særlig kunstneriske kvalifikasjoner og teknisk dyktighet ved riktig bruk og behandling av norsk tre som byggemateriale”.

Treprisen skal være:
- «...en hederspris for god trearkitektur og tildeles arkitekter som har vist innovasjon og dristighet ved siden av teknisk og arkitektonisk riktig bruk av materialet tre.»

Treprisen skal også vektlegge:
- at den konstruktive utforming i enhver forståelse må tåle tidens tann

- at tre brukes i kombinasjon med andre materialer

- at miljømessige forhold stadig blir mer vesentlig

Treprisjuryen har bestått av:
Jan Olav Jensen (juryleder), Jensen og Skodvin
Marit Justine Haugen fra Haugen/Zohar Arkitekter 
Magdalena Haggärde, 70N Arkitekter
Aasm. Bunkholt, TreFokus AS