Kranbil løftet opp av grøften

Natt til tirsdag ble den 60 tonn tunge kranbilen som i forrige uke kjørte av Riksvei 70 i Tingvoll, dratt opp.

Kraftige kjøretøy måtte til for å få opp den tunge kranbilen som lå i en skråning nedenfor riksveien ved Bergem i Tingvoll, skriver Tidens Krav på sine nettsider.

Bilbergingsfirmaet Straumen bil startet å trekke den veltede kranbilen sent mandag kveld. De brukte både trekkvogn og kranbil for å få opp den rundt 60 tonn tunge mobilkrana. Veien var helt og delvis sperret bilbergingen pågikk.

Arbeidet var ferdig klokken 01.30 natt til tirsdag. Alt gikk knirkefritt.

- Udramatisk

Journalist Tommy Rustad, som var på stedet, oppsummerer det slik overfor Tidens Krav:

- Det gikk i sneglefart, og det var helt udramatisk. Samtidig var det spennende for den som stod og så på. Det var tydelig at bilbergingsfirmaet visste eksakt hva de gjorde til enhver tid. De hadde ingen problemer underveis, sier han.

Veien ble sperret i 22.30-tiden. Det kom overraskende på noen.

- Det var tydelig at ikke alle hadde fått med seg at veien skulle sperres. Det er feil å si at det ble lange køer, men det samlet seg opp litt biler og folk etter hvert, sier Rustad.

En del av utstyr og lodd ble tatt av slik at det skulle være mulig å dra og løfte mobilkrana opp på veien.

Den ene kranbilen fra Straumen har en kran som skal kunne løfte store biler på mange tonn, men det var ikke nok alene til denne jobben. Grusvei som underlag og mobilkranas vekt, førte til at det måtte flere kraner og trekkvogner til.

Klargjort i helga

Den midlertidige veien for å få opp kranbilen ble klar i løpet av helga, og de tunge loddene på mobilkrana ble løftet av i løpet av mandagen. Selve kranbommen lot de bli værende på når de mandag kveld og natt trakk den opp på hovedveien.

Det måtte lages en midlertidig vei. Det ble klart etter et møte mellom politiet, bergingsselskap og forsikringsselskap torsdag kveld.

Det var onsdag i forrige uke klokken 11.40 politiet fikk melding om utforkjøringen. Kjøretøyet kom for langt ut, dro med seg 40-50 meter autovern, rullet rundt og ble stående delvis på venstre hjulpar hvilende mot noen grantrær.

Les også om den nye veien som måtte til for å berge kranbilen.