Sto i kø for stasjonshall

Søndag 9. juni åpnet Jernbaneverket den kommende stasjonshallen i Holmestrand for publikum under åpen dag. Over 1.200 mennesker dukket opp for å ta en titt under fjellet.

Mer enn 1250 besøkende ville inn i fjellet i Holmestrand søndag, og tidvis var det lang kø utenfor tunnelinngangen, skriver Jernbaneverket i en pressemelding. Stasjonshallen, som strekker seg 250 meter inn i fjellet når den står ferdig, var gjenstand for mye nysgjerrighet under åpen dag søndag.

Den påbegynte fjellhallen hadde en øvre grense på 200 besøkende samtidig, så mange måtte også vente utenfor før de fikk komme inn under fjellet.

I tillegg til å få se stasjonshallen, hadde entreprenør Skanska også stilt ut mange av maskinene som brukes i arbeidet med stasjonshallen under fjellet. Publikum fikk komme nært på hjullastere, borerigg, injeksjonsrigger og piggmaskiner.

– At det da også var lov å komme opp i førerhuset på mange av maskinene, gjorde ikke det hele mindre spennende, og det gjaldt ikke bare de yngste besøkende, skriver Jernbaneverket i pressemeldingen.