Tre nye æresmedlemmer i NRL

Under NRLs jubileumsfeiring mottok Morten Korsnes, Dag Halvorsen og Ole Larmerud organisasjonens høyeste utmerkelse for sin innsats for foreningen og norsk rørbransje.

Æresmedlemskap i NRL henger høyt og skal kun deles ut til personer som har utvist særlig innsats for faget og NRL.

Før jubileumsmarkeringen 1. juni var det kun to personer som hadde medaljen på sitt bryst – Helge Lid og Lyder Soltvedt.

I anledning 100-årsjubilet ønsket NRLs styre å gjøre stas på hele tre flotte ambassadører for bransjen. I tillegg til heder, diplom og medalje blir også æresmedlemmene personlige medlemmer av organisasjonen og har dermed stemmerett i Generalforsamlingen.

Slik begrunner NRL de tre hedersutmerkelsene:

Morten Korsnes
Det var NRL Trøndelag som innstilte Morten Korsnes som kandidat for utmerkelsen. Korsnes er en kjent mann i rørbransjen, som har gjort seg bemerket både lokalt og sentralt i organisasjonen.

Han var primus motor for opprettelsen av det lokale avdelingskontoret og var også avdelingens første styreformann i perioden 1997-2001.

Han har alltid vært levende engasjert i bransjespørsmål og er til stor hjelp for alle ansatte i avdelingen med sitt engasjement og kunnskap. Morten har hatt en rekke sentrale verv i NRLs styre og ulike arbeidsutvalg, og er de siste årene spesielt kjent for sitt bidrag i NRLs forhandlingsutvalg og i Håndverkerklagenemnda.

Morten Korsnes er kjent som en likandes, jordnær og positiv person, og det er summen av hans engasjement og personlige egenskaper som legges til grunn for utmerkelsen.

Dag Halvorsen
Det var NRL Rogaland som innstilte Dag Halvorsen som kandidat for utmerkelsen. Halvorsen har vært og er fortsatt aktiv tillitsmann i NRL Rogaland.

Han har mange gode egenskaper som gjør han godt likt av alle, han er jordnær og løsningsorientert – og behandler alle likt uavhengig av hvem de er. Dag Halvorsen har blant annet hatt verv i NRLs styre, både som formann, nestformann og styremedlem. Han har ledet lokalavdelingen, engasjert seg i VVS informasjon og VVS utviklingssenteret og sitter i dag i BNLs styre. Han er også aktiv i Stavanger Næringsforening hvor han i dag leder ressursgruppen for bygg og anlegg. Dag Halvorsen betegnes som en verdig kandidat på bakgrunn av hans fantastiske innsats, både som tillitsmann og diplomat.

Ole Larmerud
I utgangspunktet er det slik at det kun er medlemmer av foreningen som kan utnevnes til æresmedlem. Men i Ole Larmeruds tilfelle fant styret det nødvendig å gjøre et unntak. Ole Larmerud er en bauta i norsk rørbransje. Det finnes knapt en rørlegger i Norge som ikke har hørt om ham.

Ole har hatt NRL på maten gjennom et helt arbeidsliv. Han legger årlig ned en innsats for foreningen og bransjen som tilsvarer flere årsverk. Merittlisten favner bredt – han har blant annet vært aktiv som forkjemper for yrkesutdanningen, skrevet utallige lærebøker og er kjent som Rørhåndbokas far. Han har vært bindeleddet mellom rørbransjen og sentrale myndigheter i en årrekke, og har representert – og representerer fortsatt NRL i en mengde utvalg både i Norge og Norden.
Ole betegnes som en kjernekar, med godt humør og en kjapp replikk på lur. Det er Larmeruds utrettelige innsats for bransjen og hans bankende hjerte for faget som gjør han til et fullverdig æresmedlem.