Asplan Viak med i Powerhouse

Rådgivningselskapet Asplan Viak blir partner i Powerhouse, og vil dermed delta aktivt i samarbeidet for å utvikle og realisere bygninger som produserer mer fornybar energi enn de bruker.

- Vi er svært fornøyde med å bli partnere i Powerhouse. Dette er nok et steg i vår Walk the talk-tankegang med å bruke vår kompetanse i et samfunnsperspektiv, både som rådgiver og leietaker, sa administrerende direktør Øyvind Mork, ved signeringen av samarbeidsavtalen.

Powerhouse ble etablert i mai 2011, og består av aluminiumselskapet Hydro, miljøorganisasjonen ZERO, entreprenøren Skanska, arkitektene Snøhetta, eiendomsselskapet Entra og nå også Asplan Viak.

- Det er svært gledelig at Asplan Viak med sin kompetanse nå blir med i Powerhouse. Asplan Viak styrker teamet og utfyller de andre partnerne i samarbeidet på en svært god måte, sier Bjørn Holm i Entra.

Powerhouse er godt i gang med to plusshusprosjekter i Norge. Først i løypa ligger rehabiliteringsprosjektet på Kjørbo i Sandvika i Bærum kommune, der Asplan Viak flytter inn som leietaker i februar neste år.

Asplan Viak har også deltatt som rådgiver på Powerhouse Kjørbo, som mest sannsynlig er verdens første kontorbygg som blir ombygget til å produsere mer fornybar energi enn det bruker, også etter at energi brukt til å produsere byggematerialene er tatt inn i regnestykket.

Om lag 40 prosent av verdens energiforbruk går med til å bygge og drive byggene vi bor og jobber i. Samtidig finnes det i dag teknologi som gjør det mulig å utvikle bygg som produserer mer energi enn de bruker. Powerhouse jobber derfor med å skape etterspørsel etter og å realisere denne type bygg.