NCC bygger Norges første BREEAM-sertifiserte barnehage

Haukåsen Barnehage i Trondheim blir den første barnehagen i Norge som sertifiseres etter de strenge BREEAM NOR miljøkravene.

Målet er å skape en barnehage med inneklima i verdenstoppen, og bidra til bedre læring, mer effektiv arbeidsdag og lavere sykefravær.

- Barnehagen BREEAM-sertifiseres «Very Good» og får en tydelig miljøprofil, både i forhold til materialer, varmekilde, energiforbruk og konstruksjon, forteller distriktssjef i NCC Tom Utvik.

Haukåsen Barnehage har treverk som hovedmateriale, og innvendige bærevegger og dekker består av massivtre. Barnehagen bygges også etter passivhusstandard.

NCC opplever økt etterspørsel etter bærekraftige løsninger fra kunder, og har de siste årene bygget flere næringsbygg og omsorgsboliger med strenge miljøkrav.

Et bygg som BREEAM-sertifiseres får mer gjennomtenkte løsninger og bedre inneklima enn konvensjonelle bygg. Det er også billigere i drift.

- Vi er glade for at Trondheim kommune setter høye krav til oss som skal utføre jobben. Fremtidsrettede kunder som er villig til å satse på grønne løsninger bidrar til nytenking og en grønnere bransje. Og i andre enden kan de vente seg lavere driftskostnader, sier Utvik.

Nå håper distriktssjefen at Haukåsen Barnehage kan gå foran som et godt eksempel for andre som planlegger å rehabilitere eller bygge nye barnehager.

I tillegg til at barnehagen får miljøsertifisering etter standard fra moderne næringsbygg, planlegges den å drives som en friluftsbarnehage. Haukåsen Barnehage ferdigstilles i august 2013.