DARK Arkitekter tegner innovasjonspark

DARK Arkitekter AS har fått i oppdrag av Skanska å tegne den nye innovasjonsparken til Oslo Cancer Cluster på Ullern i Oslo. Avtalen omfatter til sammen 36 000 kvm kontor- og laboratorielokaler samt Ullern videregående skole.

- Dette er et meget spennende oppdrag, fordi innovasjonsparken blir det første bygget i Norge som forener klinisk kreftforskning, bedrifter innen bioteknologi og en videregående skole, Ullern. Dette er også et unikt prosjekt i internasjonal sammenheng, fordi en skole er inkludert, sier arkitekt Gerhard Linder, partner i DARK Arkitekter AS i en pressemelding.

Oslo Cancer Cluster er en forsknings- og industriklynge som ble etablert i 2006 og består av kreftforskningsmiljøet i tilknytning til Radiumhospitalet, Rikshospitalet, universitetene samt bioteknologibedrifter.

I 2008 ble Oslo Cancer Cluster utpekt til et av verdens beste fagmiljøer innen bioteknologiforskning.

- Å utforme et bygg som skal inneholde både avanserte forskningsaktiviteter og skoleundervisning, blir en meget utfordrende oppgave, understreker Linder.

Den nye innovasjonsparken vil ligge ved siden av Ring 3 og Radiumhospitalet. Bygget skal ha BREEAM-klassifiseringen ”Very good”.

- Vår kontrakt med Skanska er derfor også en anerkjennelse av DARK Arkitekters spisskompetanse på BREEAM og miljøbygg, sier han.

For DARK Arkitekter vil arbeidet med prosjektet strekke seg over to år frem til ferdigstillelsen tidlig på høsten i 2015.