Firesafe åpner avdeling i Halden

Brannsikringsselskapet Firesafe har sett seg ut Østfold som vekstområde. Økonomisk vekst i Halden og omegn legger til rette for ny avdeling.

- Vi tror på vekst i regionen fremover, ikke minst med tanke på den økende aktiviteten i byggebransjen. Firesafe tar derfor over Brannfag Norge i Halden. Vi kan nå tilby brannsikringstjenester, som totalleverandør fra Halden, forteller Morten Ameln, administrerende direktør i Firesafe AS.

Brannfag Norge ble etablert i 1996 og har godkjennelse som kompetent virksomhet fra Rådet for kontroll og vedlikehold av brannslokkingsutstyr. Selskapet omsatte for om lag 2 mill kr i fjor og har to ansatte. Hoveddelen av omsetningen kommer fra kontroll og service av slokkeutstyr i tillegg til generell rådgivning innen brannvern. Firmaet har eget serviceverksted og kurslokaler ved kontoret i Halden.

- Brannfag Norge har holdt på siden midten av 1990- tallet og har en god markedsposisjon i Halden området. Spesielt daglig leder i firmaet, Sture W. Eilertsen, har lang erfaring i bransjen, og vil tilføre viktig kompetanse for oss, sier Jimmy Larsen, leder for Firesafes kontroll- og servicevirksomhet.

Skal levere til hele Oslofjordregionen
-Vi har allerede en veletablert avdeling i Fredrikstad som bl.a. utfører branntetting, brannbeskyttelse av stål og montering av dører samt noe kontroll og service. sier Larsen.

Tidligere i år opprettet Firesafe en rådgivningsavdeling på samme sted samtidig som det ble ansatt en person som skal jobbe med salg av kontroll og servicetjenester i Østfold, Buskerud, Vestfold og Telemark.

- Med Brannfag Norge på laget får vi en betydelig virksomhet i dette markedet i Oslofjordregionen og blir en totalleverandør innen brannsikring sier Larsen.

Store endringer i bransjen
Kundene etterspør i større grad en totalleverandør av brannsikrings-tjenester, og egne total underentrepriser blir vanligere. Det gir en kraftig konsolidering i brannsikringsbransjen. Skalafordeler blir stadig viktigere. På sikt blir det vanskelig for små selskaper å jobbe alene, forklarer Ameln.

Brannfag Norge vil fortsette som eget selskap etter overtagelsen, men vil jobbe tett sammen med Firesafes øvrige virksomhet i Østfold.

Firesafe er en totalleverandør innen brannsikring med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Firesafe AS, med hovedkontor i Oslo, er Nordens ledende totalleverandør innen brannsikring med over 420 ansatte. Selskapet omsatte for 355 mill kr i 2012 og har en rekke avdelinger i Norge, Sverige og Danmark.