Bru i Rotvollkrysset støpes lørdag

Lørdag den 8. juni støpes den første av to bruer i det nye Rotvollkrysset i Trondheim.

Dette er en del av utbedring og utvidelse til fire felt på riksveg 706 Innherredsveien og E6 Omkjøringsvegen fra Tunga til Grillstadtunnelen.

Støpearbeidet starter ca kl. 0700 og vil pågå i 15 timer, og det vil gå med ca 500 m3 betong. Det blir stengt for trafikk under brua fram til senest kl. 0600 mandag morgen. Nordgående trafikk på E6 Omkjøringsvegen vil omdirigeres via Skovgård. Sørgående trafikk på E6 og trafikk fra Innherredsveien går som normalt.

Som følge av ulykken på Leangen har Statens vegvesen iverksatt ekstra sikkerhetstiltak for framtidige brustøper. Det skal ikke gå trafikk under brua mens støping pågår, og det skal foreligge 3. partsverifikasjon av beregning, tegning og montering av reis.

Brureisen som brukes i Rotvollkrysset er av en annen type enn den som ble brukt på brua på Leangen. Støpearbeidet utføres av entreprenøren Reinertsen som har totalentreprise for strekningen Gildheim – Grillstad. - Det er gjennomført kontroll av brureisen både fra entreprenør, leverandør og uavhengig tredjepart. 3. partskontrollen er utført av konsulentfirmaet Aas Jacobsen, sier delprosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen.