Auksjonerer bort lift til ME-forskning

Gantic AS auksjonere bort en lift til inntekt for ME-forskningen på Haukeland Sykehus.

Auksjonen til Gantic har fått inn et bud på 29 000 kr og avsluttes i morgen tidlig (torsdag 7.juni kl 09.20. Verdien på liften er 64 000 kr så her er det muligheter for å gjøre et kupp og samtidig støtte en god sak.

Også i fjor auksjonerte Gantic bort en lift til veldedig formål, den gang til for brystkreft-forskningen. Engasjementet var stort og det var mange budgivere, men til slutt av det Tore Garlid i Sotra Trelast som fikk det vinnenede budet og vant den rosa liften.

I år er fargen blå og din bedrift kan stikke av med en lift på 4,2 m til en verdi av 64.000 kroner – og samtidig støtte en god sak. Inntekten fra auksjonen går i sin helhet til MEandYou Foundation, en stiftelse som er opprettet for å samle inn penger til å finansiere et større forskningsprosjekt ved Haukeland Universitetssykehus som involverer 140 ME-rammede.

- Mange mennesker lider av denne ukjente sykdommen, som har fått liten oppmerksomhet i forskningsarbeidet. Det finnes ingen medisiner å behandle dem med. Vi ønsker å gjøre noe med dette, i håp om at de skal klare å finne en medisin som kan gjøre ME-syke friske, sier Britt Helen Jørgensen i Gantic.

- Sykdommen rammer ofte unge og friske mennesker, som lyn fra klar himmel. Gantic ønsker å være med å sørge for et medisinsk gjennombrudd, legger hun til.

Forskerne Mella og Fluge på Haukeland skal ha oppdaget at en medisin kanskje kan gjøre flere ME-syke friske. Funnene skal være så oppsiktsvekkende at de har skapt internasjonale overskrifter i BBC, Der Spiegel og ABC News.

Hvis funnene bekreftes kan millioner av ME-pasienter over hele verden få et friskere liv. Midlene fra MEandYou Foundation skal gå til å finansiere en studie som vil gi dem svar på om denne medisinen er gjennombruddet man har ventet på. Offentlige myndigheter har sagt nei til å bevilge de 7 millioner kronene som trengs for å få gjennomført studien.

Budet på den blå liften er per torsdag formiddag kun 29 000 kr – her kan man altså gjøre et kupp på liften som har en verdi på 64 000 kr.

Her kan du gi bud