Rognlien jublet etter nytt positivt OL-vedtak i Oslo

Idrettspresident Børre Rognlien har hele norsk idrett i ryggen i kampen om å få OL til Norge i 2022. Oslos politikere støtter også helhjertet opp.

Idrettspresidenten var svært fornøyd med det klare flertallet i Oslos bystyre som sa ja til å søke statsgaranti for de lekene Oslo vil ha i 2022. Det betyr at de folkevalgte i Oslo fortsatt går inn for OL-saken med stort flertall.

52 stemte for å sende søknad om statsgaranti på cirka 30 milliarder kroner. Bare sju stemte mot.

– Jeg er til de grader lettet over det klare flertallet. Dessuten er jeg svært godt fornøyd med den konstruktive debatten i forkant av avstemningen. Vedtaket i dag betyr at det nå sendes en statsgarantisøknad til staten innen 14 dager, sa Børre Rognlien etter at bystyrebehandlingen i Oslo var avsluttet.

Inge Andersen, generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), er også henrykt over støtten blant Oslo-politikerne.

– Med et samlet ledermøte i idretten sist helg – og nå et tilnærmet samlet bystyre i Oslo, for å søke om statsgaranti til OL/paralympics i 2022 – så har nå et meget solid tog rullet ut av perrongen mot De olympiske og paralympiske leker i 2022. Nå trenger vi full entusiasme og stå-på-vilje videre mot folkeavstemningen, sa generalsekretæren i en pressemelding sendt ut av idrettsforbundet.