Hemsedal stengt for gjennomgangstrafikk

Riksveg 52 blir stengt ved Venås bru fra søndag 9. juni kl. 21.00 og til fredag 21. juni.

All trafikk over Hemsedalsfjellet må derfor kjøre om rv. 7 eller fv. 51.

Trafikanter kan også benytte E16 over Filefjell, men vi gjør oppmerksom på at det her foregår vegarbeid på vestsiden av fjellet, mellom Smedalsosen og Borlaug. I tillegg til halvtimers-stenginger i løpet av dagen, vil vegen være stengt i to timer, fra kl 10:30 – 12:30 fra mandag til torsdag. Fv.53 Tyin-Årdal kan være et alternativ til E16 Filefjell.

For personbiltrafikken er det også mulig å kjøre fv. 50 Hol-Aurland, unntatt når veien er stengt pga. arbeid på nattestid mandag-torsdag kl.2200-0600 (neste dag).

Fv 53 Tyin-Årdal kan også brukes som omkjøringsalternativ for personbiler hele døgnet, alle dager.

For mer informasjon om omkjøringsalternativene, ta kontakt med vegtrafikksentralen på tlf. 175. Følg også med på vegmeldingene på vegvesen.no for løpende oppdateringer om situasjonen på E16.

Omkjøringa vil bli skiltet.

Venås bru er i ferd med å gå i oppløsning. Det øverste betonglaget skal fjernes og støpes nytt. Det nye dekket trenger ca. to uker på å herde, og det er viktig med minst mulig vibrasjon på brua i dette tidsrommet. Det vil derfor bli redusert fart (30 km/t) og fartshumper over brua i ca. to uker etter at den åpner igjen.

- Vi beklager ulempene stenginga medfører, men brua er i så dårlig forfatning at vi er nødt til å foreta oss noe, sier byggeleder i Statens vegvesen, Svein Fossen.