LINK arkitektur fortsetter med fokus på miljø

LINK arkitektur styrker sin kompetanse innenfor BREEAM Communities.

Anne Pia Møllenhus, landskapsarkitekt og nestleder i LINK arkitektur Landskap og arkitekt Hanne Sophie Solhaug, faglig leder for Plan i LINK arkitektur har begge bestått eksamen som revisor i BREEAM Communities ved BRE i London.

Med sin revisoreksamen har arkitektene meget god kjennskap til det ledende verktøyet for bærekraftig planlegging og er sertifisert til å gjennomføre revisjon av både interne og eksterne prosjekter i BREEAM Communities.

- BREEAM Communities er en uavhengig, tredjeparts vurdering og sertifiseringsstandard av tidligfase planlegging basert på den etablerte BREEAM-metodikken, og danner et rammeverk for å vurdere hvilke problemstillinger og muligheter som påvirker et prosjekts bærekraft, i tidligste mulige fase, forteller to stolte arkitekter.

BREEAM Communities er pr i dag ikke tilrettelagt for norske forhold gjennom NGBC på samme måte som BREEAM-NOR for nybygg, men dette vil trolig skje i tiden fremover. Bestått eksamen åpner for at LINK arkitektur kan påta seg assessorrollen ved planlegging av større utbyggingsprosjekt etter BREEAM Communities og muligheten til å ta ut et såkalt revisorsertifikat avslutter arkitektene.

- Vi ser at i årene som kommer vil fokus på miljø og bærekraft være helt avgjørende for å lykkes i byggemarkedet. Arkitekter har en svært viktig rolle i dette, spesielt sett i lys av vår rolle som sentral aktør i den tidlige prosjektuviklingsfasen. Gjennom å ha fokus på miljø fra dag en, skaper vi kvaliteter som gir verdier over tid, kommenterer Inger Andresen, miljøsjef i LINK arkitektur.