Aps kulturtopper ber Oslo-kollegene støtte Munch i Bjørvika

Oslo Arbeiderparti presses av egne kulturtopper til å slutte opp om SV og byrådets kompromiss om nytt Munchmuseum i Bjørvika.

– Når det nå er flertall for Munchmuseum i Bjørvika, skulle jeg virkelig ønske at Oslo Arbeiderparti kunne slutte seg til flertallsvedtaket, sier tidligere kulturminister Åse Kleveland (Ap) til Dagsavisen.

Kleveland var kulturminister i Gro Harlem Brundtlands regjering fra 1990– 1996. Nå håper hun at Oslo Arbeiderparti støtter opp under Lambda-kompromisset i kjølvannet av SVs avtale med byrådspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

– En bred politisk forankring av vedtaket vil sikre framtidig forutsigbarhet for virksomheten, uansett varierende politiske flertall. Det bør ikke være tvil om at Oslo Arbeiderparti har høye ambisjoner for museet, uansett plassering, sier Kleveland til Dagsavisen.

Også tidligere kulturminister Ellen Horn (Ap) trygler kollegene i hovedstaden om å sette strek over tidligere politiske dragkamper og støtte Munch i Bjørvika. Horn var kulturminister i Stoltenberg I-regjeringen og omtaler seg selv som en «åpen Lambda-tilhenger».

– Jeg vil appellere til Oslo Arbeiderparti av hele mitt hjerte om å støtte opp om vedtaket og initiativet til SV. Alt annet virker helt meningsløst, sier Horn til Dagsavisen.