Veidekke vokser stort i Nord-Norge

Veidekke Entreprenør har de siste årene hatt en formidabel vekst i Nord-Norge. På fire år har omsetningen økt fra rundt 200 til 700 millioner kroner.

- Nå skal vi bygge nytt kontor og samle administrasjonen vår her i Bodø, og samtidig skal vi ansette flere nye medarbeidere, sier distriktsleder Ronny Robertsen i Veidekke.

Veidekke Entreprenør AS, Distrikt Nord, har sitt geografiske virkeområde i Nordland, Troms og Finmark, samt på Svalbard.

Virksomheten omfatter alt fra bygging av offentlige og private næringsbygg til store anleggs¬prosjekter.

Noe av veksten i Nord kommer av at Veidekke i september 2012 kjøpte 80 % av aksjene Hammerfest Entreprenør med 28 ansatte og ca 80 millioner kroner i årlig omsetning.

Satser lokalt og regionalt
- Vi ønsker å være både en lokal og regional entreprenør med bred kompetanse og kunnskap om Nord-Norge. Så har vi det store Veidekkekonsernet i ryggen når vi skal løse komplekse utfordringer eller om vi tar på oss oppgaver som krever større ressurser enn de vi rår over. Slik som i det store anleggsprosjektet vårt på Svalbard og rassikringen i Lofoten, forteller Robertsen.

Ønsker flere kolleger
- Vi trenger nå flere ansatte på mange områder. Vi annonserer i disse dager etter erfarne ingeniører, alt fra drifts- og anleggsledere til prosjektledere og prosjektutviklere. Spesielt ønsker vi å styrke oss innen bygg og prosjektutvikling som er et satsingsområde for oss. Fagarbeidere rekrutterer vi løpende gjennom våre prosjekter, i tillegg satser vi på å knytte til oss 5-6 lærlinger i året. Og håper jo selvsagt på mange gode søkere fra vår langstrakte landsdel, avslutter Robertsen.