Ny Trimble-løsning for boring og spunting

Trimble lanserer nå DPS900 Drilling and Piling System, et nytt maskinstyresystem for boring, peling og spunting.

Det nye DPS900-systemet er en del av konseptet Trimble Connected Site og gjør det mulig for entreprenører og utføre boring og peling raskt, sikkert og nøyaktig, skriver Trimble i en pressemelding.

Sikker og effektiv boring

Trimble DPS900 kan bidra til å fremme sikkerheten på arbeidsstedet ved å redusere utsetting av stikk til et minimum, samt redusere oppmåling av anlegget og antall personer i nærheten av maskinen under borearbeider. DPS900 setter entreprenører i stand til å bore på nøyaktig sted, til nøyaktig dybde og med nøyaktig helningsvinkel, melder Trimble.

Bedre fragmentering av fjellet og minimale transportkostnader oppnås med DSP900 ved optimering av borehullavstander, vinkler og lokalisering av maskinen for et mer enhetlig mønster for sprengingen, skriver Trimble. Redusert overboring betyr at maskinens bor og hammer varer lenger, noe som kan gi betydelig kostnadsbesparelser. Forsinkelser på grunn av dårlig vær eller mørke er også minimert – DPS900 kan ifølge Trimble være operativ hele døgnet 7 dager i uken under praktisk talt alle forhold.

Enkelt å ta i bruk

- Systemet er enkelt å ta i bruk – en erfaren operatør klarer vanligvis å mestre systemet etter 30 minutter, sier Alan Sharp, forretningsområdesjef hos Trimble Software Solutions and Specialist Construction Systems.

- DPS900 er konstruert for å være enkel å bruke. Den gir en strømlinjet arbeidsflyt for boring og peling og har et intuitivt brukergrensesnitt beregnet for anleggsarbeider, fortsetter han.

En integrert løsning

Integrasjonen av Trimble Business Center - HCE på kontoret og DPS900 ute i felt kan øke effektiviteten og produktiviteten av bore- og pelearbeider. Med nøyaktig beregning av og tilbud på jobben får entreprenører av bore- og spuntearbeider større tillit til sine estimater ved bruk av Business Center - HCE kontorprogramvare

Straks produksjonen starter vil det nye Business Center - HCE bore- og pelemodul tilby entreprenører et verktøy, for raskt å kunne skape optimerte bore- og peleplaner. Boreplanen blir deretter synkronisert til DPS900-systemet i felt, noe som eliminerer nødvendigheten av å kjøre ut til arbeidsstedet. Etter ferdigstillelse av prosjektet, brukes Business Center - HCE til kvalitets- og produksjonsrapporter, skrver Trimble i en pressemelding.

Tilgjengelighet

Den nye Trimble DPS900 Drilling and Piling System og Business Center - HCE V2.8 er forventet å bli tilgjengelig 3. kvartal 2013 og levers via Trimbles SITECH forhandlere.