Slik så det ut i syvende etasje i Barcode-bygget

Det tre år gamle KLP-bygget i Barcode-rekka i Oslo greide ikke å holde vannet helt ute under ekstremregnet søndag.

Korridorene i syvende etasje i KLP-bygget i Operakvarteret, den såkalte Barcode-rekka, ble søndag midlertidige innendørs kanaler. Et avløpsrør hadde sviktet under det kraftige regnværet, og to rørelementer hadde glidd fra hverandre, og gitt regnvannet fritt utløp i syvende etasje i det moderne bygget.

KLP-bygget stod klart i 2010.

Kommunikasjonsdirektør i KLP, Ole Jacob Frich, forteller at lekkasjen er fikset, og at syvende etasje igjen er tørr.

– Vi karakteriserer dette som en barnesykdom i et nytt bygg. Det er sånt som ikke skal skje, men som vi vet kan skje. Nå hadde vi ekstreme forhold, og den første store testen på hva vi tåler, og i den anledningen avdekket vi et svakt punkt.

Frich forteller at lekkasjen ikke skal ha ført til noen varige skader i bygget, og at KLP nå vil se på om søndagens hendelser er noe de skal ta med forsikringsselskapet eller med entreprenøren bak bygget.

– Vi kommer også til å ta en ekstra sjekk av de innvendige avløpsrørene. Ellers har vi vært veldig fornøyd med bygget, og også i dag har driften gått som normalt. Vi opplever det hele som temmelig udramatisk, selv om det selvfølgelig ikke skal være vått inne i et hus.