Skanska med 17 BREEAM-prosjekter i Norge

Skanska satser på miljøvennlig bygging, og sitter nå med 17 BREEAM-prosjekter i porteføljen.

– Grønne bygg er for oss en forpliktende ambisjon, vi ønsker å være en del av løsningen på klimautfordringene og vi skal samtidig skape business for våre kunder, sier regiondirektør og leder for Skanska Teknikk, Kim Robert Lisø i en pressemelding fra Skanska.

– Vi ser gode forretningsmuligheter i grønne prosjekter, ønsker å være en pådriver i utviklingen, og gjennom BREEAM-NOR har vi fått et godt og etterspurt verktøy for å kunne definere et byggs bærekraftige kvaliteter. Vi har spisskompetanse innenfor fagområdene klima, energieffektivisering, inneklima, bygningsfysikk og livsløpsvurderinger. Ved selv å inneha rollen som BREEAM-rådgiver i Norges eneste to BREEAM-NOR «Outstanding»-prosjekter, KLPs Fornebu Senter og Entras Powerhouse Kjørbo, tilegner vi oss verdifull erfaring omkring BREEAM-manualens muligheter og begrensninger, sier avdelingssjef Rune Stene i Skanska Teknikk.

– Vi benytter også BREEAM i våre egenutviklede prosjekter, supplerer han.

BREEAM-NOR er en norsk tilpasning av det internasjonale miljøklassifiseringsverktøyet BREEAM. BREEAM («BRE Environmental Assessment Method») ble utviklet i Storbritannia av Building Research Establishment (BRE) i 1988 og lansert første gang i 1990. Det er dermed verdens eldste og verdens ledende miljøklassifiseringsverktøy for «grønne bygg». I 2008 ble BREEAM International etablert for å ivareta den videre utviklingen av BREEAM-standarden. Norwegian Green Building Council, NGBC, er norsk rettighetshaver til BREEAM, i samarbeid med global rettighetshaver, BRE Global Ltd.