Vegvesenet avventer bruetterforskning

Reinertsens interne gransking etter ulykken på Rotvollhaugen bru i Trondheim er ferdig. Politiets og Arbeidstilsynets offisielle etterforskning av ulykken pågår imidlertid fortsatt for fullt.

- Alle kvalifiserte vurderinger som kan bidra til å forhindre at en slik ulykke skjer igjen er verdifulle for Statens vegvesen. Vi har nå fått rapporten som viser de funn Reinertsen mener å ha. Vi avventer hva politiet og arbeidstilsynets etterforskning viser før vi konkluderer endelig, sier Ove Nesje i Statens vegvesen - som er prosjektsjef i Region midt.

Etterforskning
Reinertsen, som er totalentreprenør på kontrakten, har etter ulykken på Rotvollhaugen bru på Leangen i Trondheim 8. mai gjennomført en intern gransking av hva som var årsaken til hendelsen. Konklusjonen fra rapporten blir lagt fram fredag.

Politiet og Arbeidstilsynet gjennomfører en bred og grundig etterforskning av ulykken. Denne etterforskningen pågår fortsatt for fullt.

- Vi ønsker å vente med våre kommentarer til årsaken til ulykken er endelig fastslått og vi har gjort en grundig helhetsvurdering, sier Nesje.

Strakstiltak
Statens vegvesen igangsatte umiddelbart etter ulykken ekstra sikkerhetstiltak på bruprosjekter.

Det er besluttet at det ikke skal gå trafikk under reis mens støping pågår. I tillegg er det satt krav om at det skal foreligge tredje partsverifikasjon av beregning, tegning og montering av reis.