Bygger fiskeforedlingsbygg i Ålesund

Et nytt fiskeforedlingslokale på hele 4400 kvadratmeter på Ellingsøya i Ålesund skaper optimisme i fiskeindustrien i området.

Det er Jønsson Worren som er entreprenør for bygget som Slyngstad Aamlid Arkitekter står bak. Gustav Stokke AS er byggherre og Spenncon er leverandør av betongelementer.

Høsten 2013 settes byggingen av de nye produksjonslokalene på hele 4400 kvadratmeter i gang. Planen er at bygget skal bidra til en effektivisering av fiskeforedlingen.

– Det nye produksjonslokalet vil kombinere fryselager, produksjon, kjølelager og plass til administrasjon, noe som gjør det mulig å ha hele produksjonskjeden i ett lokale. Spenncon er veldig stolte av å stå bak denne nyvinningen, sier Åge Bigset, salgs- og markedssjef i Spenncon Hareid.

Spenncon mener produksjonsteknologien for bygget på Ellingsøya vil kunne komme godt med i fremtidig bygging av lokaler til andre formål over hele landet.

- Det nye bygget vil bestå av ferdige fryseromselementer som blir produsert i vår fabrikk, og montert raskt og effektivt på byggeplassen. Fasaden vil ha en svært god isolasjon, noe som også er viktig for bygging av industrihaller og idrettshaller, sier Bigset.