Her kan du kjøre nye E39

Den nye strekningen på E39 mellom Astad og Høgset i Møre og Romsdal blir Nordmøres første veistrekning med 90-grense. Åpningen er mandag, men allerede nå kan du bli med lokalavisen Tidens Krav over den ferske asfalten.

Mandag 3. Juni er det offisiell åpning av E39 Astad-Høgset i Gjemnes kommune.

Selv om det fortsatt er noen dagers ventetid for å kjøre den nye strekningen, kan du her bli med lokalavisen Tidens Krav på hele kjøreturen fra Astad til Høgset i Gjemnes kommune.

E39 Knutset-Høgset var opprinnelig en del av Krifastprosjektet, som knytter Gjemnes og Kristiansund kommune sammen, men ble i sin tid tatt ut av økonomiske årsaker. Prosjektet omfatter bygging av omtrent 4,6 kilometer ny vei, inkludert Høgsettunnelen på 705 meter, og arbeidet på strekningen startet i november 2009.

Den 5,4 kilometer lange forlengelsen mellom Astad og Knutset ble utløst av et krav til gang- og sykkelvei langs eksisterende E39.

E39 Knutset-Høgset er i sin helhet finansiert av bompenger fra Krifastbommen, og innkrevingen ble avsluttet 1. desember 2012. E39 Astad-Knutset blir finansiert med 79 prosent bompenger og 21 prosent statlige midler. Bompengeinnkrevingen starter 3. juni, samme dag som hele strekningen åpner for trafikk. Prognosen for sluttkostnad på hele prosjektet er på omtrent 430 millioner kroner i dagens kroneverdi.