Borgerlig symbol-enighet, sier Arnstad

Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) sier at den borgerlige avtalen om Fornebu-bane kun blir en symbolsak som ikke avklarer hva slags samferdselspolitikk de borgerlige vil føre.

– De fire partiene er blitt enige om ett av rundt 150 prosjekter i Nasjonal transportplan (NTP). Fint. Det vi ikke vet noe om, er hvordan de skal finansiere transportsektoren, dersom de får flertall til høsten. De er jo mer uenige om dette enn de er enige, sier Arnstad til NTB.

Bompenger
Hun sier at det blir spennende å se om de fire borgerlige partiene klarer å vise fram en slik enighet under behandlingen av NTP i Stortinget før sommeren.

– Jeg mener velgerne har krav på å få vite hvordan de borgerlige vil finansiere samferdselssektoren og de mange store løftene. Fremskrittspartiet er som kjent rykende uenige med de andre i synet på bompenger, og også i synet på OPS (offentlig-privat samarbeid) er de på hver sin side, sier Arnstad.

– Symbolsak
At de fire borgerlige partilederne stilte opp side ved side for Dagsrevyen ute på Fornebu-landet onsdag kveld, tar samferdselsministeren med stor ro.

– Gitt den helt grunnleggende uenigheten om finansieringsmodeller, fremstår denne avtalen bare som en ren symbolsak, for å sitere KrFs partileder, sier Arnstad til NTB.

Sprekk i Bergen
Hun legger til at Fornebu-bane også ligger inne i den rødgrønne NTP-forslaget, gitt at det blir lokal enighet om klimaforpliktelsene.

– Jeg merker meg med interesse at de borgerlige markerer denne enigheten, mens de så sent som for et døgn siden var rykende uenige da Stortinget behandlet utvidelse av bybane i Bergen, sier Arnstad.