Vil informere om Deichmanske

13. juni inviterer Kulturbyggene i Bjørvika (KIB) til informasjonsmøte om det nye Deichmanske hovedbibliotek som får byggestart i desember.

Den digitale anskaffelseskatalogen for prosjektet ”Nye Deichman” er publisert på Kulturbyggene i Bjørvika (KIB) sine nettsider. Informasjonsmøte for byggebransjen avholdes på Paulsenkaia i Bjørvika 13. juni. Byggestart er satt til desember 2013 med ferdigstillelse i 2016.

- Oslos nye hovedbibliotek er et tidsmessig og funksjonelt bygg, med høy arkitektonisk kvalitet, så vi tror på god respons fra markedet når vi nå starter entreprise- og kontraheringsfasen, sier direktør Gunnar A. Leganger. Han opplyser at det blir byggherrestyrtedelentrepriser med prekvalifisering for den viktige tett-bygg-fasade -entreprisen. Denne blir annonsert på Doffin 17. juni.

Nye Deichmanske hovedbibliotek blir det mest miljøvennlige kulturbygget i Norge, og prosjekteres med passivhusnivå. Bygningskropp, fasade, materialvalg, belysning og ventilasjon er planlagt for optimal energieffektivisering og redusert klimagassutslipp. Prosjektet inngår som et forbildeprosjekt i FutureBuiltprogrammet og har mottatt støtte fra Enova SF for passivhustiltak og ny miljøteknologi.

Bystyret har vedtatt en kostnadsramme for byggeprosjektet på 1591,5 MNOK (2012 priser) Rammen for løst inventar, IKT og brukerutstyr er satt til 282 MNOK (2012 priser).