Gir Vegvesenet skylden for null anbud

Varaordfører Torvild Sveen (Sp) i Gjøvik mener Statens vegvesen må ta skylden for at ingen entreprenører la inn anbud på utbyggingen av en miljøgate i byen.

- Sju entreprenører stilte på anbudsmøte, men det kom ikke inn et eneste tilbud. Slik jeg oppfatter bransjen, er at den ikke orker å forholde seg til Statens vegvesen. Etaten blir oppfattet som veldig regelstyrt, firkantet, rigide og lite kompromissvillige i løpet av en anleggsperiode, sier Sveen til Oppland Arbeiderblad.

Sveen, som også er vararepresentant til den fylkeskommunale samferdselskomiteen, varsler at komiteen skal ta tak i saken og prøve og finne årsaken til hvorfor ingen entreprenører ville bygge om deler av Strandgata på Gjøvik.

- Dette er til hinder for mange andre samferdselsprosjekter. Dette tjener vi ikke på. Vi må finne årsaken til at det ikke kom inn anbud. Når entreprenørene bruker Statens vegvesen som argument for ikke å legge inn anbud, må det få bjellene til å ringe, sier Sveen til Oppland Arbeiderblad.

Avdelingsdirektør Arild J. Evensen i Statens vegvesen sier til samme avis at han er overrasket over kritikken. Han mener årsaken ligger i at alle entreprenørene har nok å gjøre.

Statens vegvesen kommer nå til å lyse ut jobben på nytt.