Damp utløste brannalarm i Bodø

Folk ble evakuert og flyplassen i Bodø stengt da brannalarmen gikk i et bygg med et propanlager mandag kveld. Det viste seg å være damp, og ikke røyk som utløste alarmen.

Etter en drøy time var situasjonen under kontroll igjen slik at de evakuerte kunne vende tilbake igjen og flyplassen åpnes.

Politiet i Salten fikk like før klokka 19 melding om røykutvikling og mulig brann i bygget til Nor tekstil på Langstranda i Bodø. Siden bygget inneholdt et lager med rundt 30 kubikkmeter propangass, ble det bestemt å evakuere et område med en radius på 850 meter. I tillegg ble flyplassen stengt.

– Det ble evakuert folk fra blant annet Widerøes bygg, Postterminalen samt 330-skvadronen. Som følge av eksplosjonsfaren samt behov for å evakuere mennesker mest mulig effektivt, ble Bodø lufthavn inntil videre stengt for flytrafikk, opplyser Lars Brekke i Salten politidistrikt.

Like etter klokka 20 ble det bestemt at flyplassen kunne åpnes igjen. Samtidig fikk alle de evakuerte personene returnere til sine bygninger.

Politiet vil starte etterforskning av saken.