E6 åpnet igjen ved Lillehammer etter flom

Vannstanden i Mjøsa har siden torsdag økt med 1 meter. Av- og påkjøringsveien til europavei 6 i Mesnakrysset på Lillehammer ble i en periode søndag stengt på grunn av flom.

Like før klokken 14 opplyste Statens vegvesen at veien var åpen igjen.

Ikke langt unna, på motsatt side av Mjøsa, var også E6 midlertidig stengt søndag formiddag på grunn av opprydningsarbeid etter flom. Her er det lokal omkjøring.

Ved Espa sør for Hamar var det søndag formiddag redusert fremkommelighet på E6 på grunn av opprydningsarbeid.

Jernbanenettet er fortsatt hardt rammet på grunn av flommen på Østlandet. Dovrebanen kommer ikke til å åpne på flere dager på strekningen mellom Eidsvoll og Dombås, opplyste Jernbaneverket lørdag.

Heller ikke Rørosbanen har sluppet unna. Mellom Koppang og Elverum er banen stengt og det er ikke ventet at den åpner før mandag.

Vannstanden i landets største innsjø Mjøsa var søndag morgen 6,46 meter på det som kalles lokal skala, 1 meter høyere enn torsdag. Fra lørdag til søndag økte vannstanden med 16 centimeter, skriver Hamar Arbeiderblad.

Vannstanden er nå 1,93 meter over årsnormalen for perioden 1982-2008.

Norges vassdrags- og energidirektorats prognoser, som sist ble oppdatert lørdag, anslår at vannstanden i Mjøsa er ventet å nå 6,9 meter på lokal skala, en høyde over havet på 124,6 meter, noe som er 20 centimeter over det som ble registrert under vårflommen i 2011.