Link Arkitektur vant Södersjukhuset i Stockholm

Locum har valgt LINK arkitektur til å prosjektere over 100 000 m2 på ”Södersjukhuset”. Prosjektet, som er forventet å være ferdig i 2017-2018, har en verdi på over 3 milliarder svenske kroner.

LINK arkitektur har erfaring fra blant annet Maltas nye universitetssykehus på 250 000 kvadratmeter og ”Skandionkliniken” i Uppsala i Sverige.

LINK arkitektur vil nå ha ansvaret for å utforme den ombyggingen og utvidelsen som skal gjennomføres av ”Södersjukhuset” og oppstartsmøter er allerede i juni.

Arbeidet omfatter programmering, planlegging og prosjektering av nybygg og rehabilitering.

- Det er fantastisk å ha fått ansvaret for dette prosjektet, sier Siri Legernes, adm dir i LINK arkitektur AS. Dette representerer en stor og spennende utfordring for LINK. Med respekt for det unike miljøet ønsker vi å skape et moderne helsesenter som kombinerer god arkitektur med ny teknologi og dagens miljømessige ambisjoner.

”Södersjukhuset” er det siste i en lang rekke projekter innenfor helsesektoren for LINK arkitektur. Arkitektselskapet vant nylig konkurransen om arbeidet med Södertälje sykehus, og har prekvalifisert seg for konkurransen om Universitetssykehuset i Örebro. Fra før LINK en rekke helsetjenesteprosjekter i Norden og internasjonalt.

I tillegg til det pågående arbeidet med Nordens første klinikk for kreftbehandling med proton, ”Skandionkliniken” i Uppsala, har LINK jobbet med prosjekter for bl a Skåne Universitetssykehus i Malmö, Västerås sentralsykehus, ”Norrlands universitetssjukhus” og Fjell Lokalmedisinske senter utenfor Bergen. LINK har dessuten rammeavtale med Oslo Universitetssykehus og A-Hus.

- Kontrakten på ”Södersjukhuset” gjør at vi styrker vår posisjon ytteligere. Vår ambisjon er å bli enda bedre, og vi vil i tiden fremover rekruttere sykehuskompetanse å kunne ekspandere ytterligere innenfor denne sektoren, avslutter Siri Legernes.