Ratos kjøper HENT

Private Equity-selskapet Ratos har kjøpt 73 prosent av aksjene i det norske entreprenørselskapet HENT.

Kjøpesummen for 100 prosent av aksjene i HENT oppgis til cirka 725 millioner kroner, og selger er Heimdal Gruppen og en investorgruppe bestående av Bergan AS, Nordenfjeldske Management AS, Consensus Invest AS, og Karpus AS.

HENT er Norges femte største entreprenørselskap med prosjekt over hele landet.

- HENT har en fokusert forretningsmodell med en fleksibel kostnadsstruktur, og en sterk posisjon i norsk byggenæring, sier Ratos-direktør Susanna Campbell i en pressemelding.

- Selskapet har vunnet mange kontrakter, og har i dag en sterk posisjon med en rekordstor ordrebok. Byggemarkedet er syklisk, men HENTs modell gir dem gode muligheter til å tilpasse kostnadene til etterspørselen. Dette gjør HENT til en meget interessant investering for Ratos, legger hun til.

- Alle vi som er med videre i et eierskap i HENT ser svært positivt på å få en aktør som Ratos med oss. Vi vil fortsette våre satsninger som planlagt, samt utvikle selskapet i en slik retning som våre langsiktige strategier er. Nå sammen med Ratos. Jeg føler meg særdeles trygg på at vår nye partner vil være en riktig eier i HENT i tiden som kommer og gleder med til den videre utviklingen av en av bransjens mest dynamiske "storentreprenører", sier administrerende direktør Jan Jahren.

- HENT er et selskap i vekst og som kontinuerlig leverer gode resultater både med hensyn til kvalitet, Helse, Miljø og Sikkerhet samt økonomi. Det er derfor vært viktig for oss i Ratos å støtte opp om dette, som klare målsetninger i tiden som kommer. Vi ser fram mot å fortsette med utviklingen av selskapet sammen med dets erfarne og dedikerte ledelse, sier Ratos administrerende direktør Susanna Campbell.

Ratos har hovedkontor i Stockholm og er notert på børsen i samme by. Selv ønsker de å eie mellomstore og store nordiske selskap, og har allerede eierskap i blant annet Aibel, Arcus-Gruppen, Jøtul og Inwido.

Avtalen er undertegnet med forbehold om godkjenning av konkurransetilsynet.