Bearbeidet plan for Tullinkvartalet

Entra har jobbet videre med planene for Tullinkvartalet i Oslo og legger nå frem et bearbeidet forslag til hvordan kvartalet kan vitaliseres og oppgraderes.

Tullinkvartalet ligger sentralt i Oslo sentrum og i nærheten av Norges og Oslos viktigste nasjonale og lokale institusjoner. Entra ønsker med planen å tilrettelegge for en utvikling av kvartalet med undervisning, kunnskap og kultur med tilhørende miljøskapende byaktiviteter på gateplan, og dermed skape nytt liv i denne delen av sentrum.

- Vi ønsker å åpne området og etablere forbindelser og god kommunikasjon med byen. Blant annet vil vi legge til rette for utadvendt virksomhet som kafeer og andre servicetilbud på gateplan, sier Bjørn Holm, direktør prosjekt og utvikling i Entra Eiendom.

Entra ønsker gjennom reguleringsarbeidet blant annet å legge til rette for en samlokalisering for Universitet i Oslo i sentrum. Målet er å kunne ferdigstille et eventuelt bygg for Universitet i løpet av 2017/18. For å romme behovet er bygget planlagt i 13. etasjer og det er lagt vekt på tilpasning til omkringliggende bebyggelse og kulturminner.

Planen omfatter også Entras bygninger i Universitetsgaten 7-9, som knytter sentrum sammen med omkringliggende områder. Tullinkvartalet gir dermed mulighet for flere virksomheter, noe som vil skape positive synergier i kvartalet, samt resten av sentrum og byen. Tullinkvartalet er et kommunikasjonsknutepunkt med umiddelbar nærhet til alle viktige transportmidler.

Planskissen som nå er sendt til Oslo kommune skal nå vurderes av Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune og andre berørte, før Entra utarbeider endelig planforslag.

Entras samarbeidspartnere i reguleringsprosess og prosjekt er MAD Arkitekter, Rambøll og Optimo Prosjekt.