Foto Terje Løchen Foto Terje Løchen

Føler seg lurt i høyhusstrid på Fornebu

Hundrevis av innbyggere på Fornebu reagerer mot Fornebu utvikling sine planer om å bygge syvetasjers boligblokker. Flere føler seg lurt.

Det er NRK Østlandssendingen som torsdag melder om flere hundre innbyggere protesterer mot planer om inntil sjuetasjers boligblokker i nabolaget.

En av de som reagerer er Espen Sjøvoll. Han kjøpte rekkehuset sitt for tre år siden og har stolt på at nabobyggene ikke ville bli høyere enn fem etasjer som er grensen satt av bærumspolitikerne.

Men nå har altså OBOS-eide Fornebu utvikling fremmet ønske om å legge på inntil to etasjer til.

– Vi har kjøpt av en eiendomsutbygger som har forespeilet at vi skal bo i et lavhusområde og så finner jeg ut at utbyggeren, etter at vi har kjøpt, går til kommunen og søker om å få en bygge sju-etasjers boligblokk på tomta ved siden av oss. Da jeg fikk vite det ble jeg litt forbanna, sier Sjøvoll til NRK Østlandssendingen.

Over 400 personer har undertegnet et opprop hvor de ber kommunen holde på de gamle byggehøydene og ikke gjøre Fornebu til noe annet enn det som var bestemt.

Prosjektdirektør Jørgen Stavrum i Fornebu Utvikling sier planen om å bygge høyt på nabotomta ikke var planlagt da Sjøvoll kjøpte sitt hus.

– Da hadde vi ikke startet planleggingen av dette prosjektet.

Les hele saken til NRK Østlandssendingen her.