Tilbyr tomt og hytte til pakkepris

Prisene for ferdig oppsatt hytte på egen tomt i Gautefall hyttelandsby i Telemark starter nå på rett under 1,4 millioner kroner. Første byggetrinn settes snart i gang.

– Det er den spesielle modellen vi har valgt i samarbeidet med en hytteprodusent som har gjort dette mulig. Kundene plukker blant de tomtene som er ledige og velger mellom tre hyttetyper. Det gir kostnadseffektiv utbygging, sier John Olav Gjelstad, daglig leder i Fjelltomter AS.

Gautefall ligger i Drangedal kommune i Telemark, omlag 450 meter over havet, i skogkledt fjellterreng, med nærhet til alpinanlegg og preparerte løyper vinterstid. Skisenteret er fylkets største, med 13 nedfarter og syv heiser. Utvalget av servicetilbud og butikker planlegges utvidet.

– Stedet er en godt etablert familiedestinasjon, men utbyggingen vil gi hele området et betydelig løft. Interessen begynner å merkes, for etter at prospektet ble lagt ut har mange regnet seg frem til at de får veldig mye for pengene på Gautefall nå.

De første solgt
For noen måneder siden gikk salgsstarten for ni tomter i første byggetrinn. Fem av disse er allerede solgt. I ukene som kommer regner Gjelstad med at det blir flere visninger.

– Totalt omfatter første byggetrinn 26 tomter. Samlet sett vil hyttelandsbyen utgjøre 74 tomter. I tillegg kommer 29 tomter i Rytterspranget på toppen av Gautefallheia, så prosjektet er betydelig i norsk sammenheng, sier han.

Utbyggingen på Gautefall skjer i samarbeid med Drammens Hus og Hytter (DHH). Tomtekjøpet forutsetter at bygging starter i løpet av ett år etter at kontrakten er signert.

– Utbyggingen får på den måten et visst volum, og dette gjør det mulig for oss å tilby hytter til gunstig pris. Jeg har stor tro på denne typen samarbeidsmodeller. De gir fordeler for alle parter og kan bidra til å sette ny fart i hyttebyggingen i Norge, sier Kjartan Albrigtsen, daglig leder i DHH.

Valgmuligheter
På Gautefall kan kjøperne velger mellom hytter med bruksareal fra 50 kvadratmeter og oppover. Prisforskjellen mellom rimeligste og dyreste modell er drøyt 150 000 kroner før tilleggsvalg i forbindelse med utstyr og innredning.

– Kjøper kan også velge å kun få montert råbygg og ta hånd om resten selv, men erfaringsmessig velger de fleste nøkkelferdig hytte.

Pakkeprisene omfatter kjøkken- og baderomsinnredning, dusjkabinett, varmekabler, furugulv, villmarkspanel og torvtak.

– Ny hytte av god standard kombinert med attraktiv beliggenhet koster vanligvis mye mer enn det nå gjør på Gautefall. Derfor tror vi prosjektet vil være etterspurt i tiden fremover, sier Albrigtsen.

DHH leverer hus, hytter og anneks i hele Norge, og har tradisjoner tilbake til 1967. Firmaet har seks forhandlere i tillegg til hovedkontoret i Drammen, og permanent hytteutstilling på Lierstranda. Omsetningen har økt sterkt de siste par årene, og ordreinngangen tyder på at dette fortsetter.