Skjoldnes-prosjekt byggeklart

Fylkesmannen har avvist klager fra naboer, Kunstmuseene i Bergen og Norges miljøvernforbund. Dermed er alt klart for utbygging på Skjoldnes.

Fylkesmannen i Hordaland har tatt en endelig beslutning hvor alle klager mot Skjoldnes-utbyggingen i Bergen avvises. Dette skrier Bergens Tidende på sine nettsider onsdag morgen.

Det ambisiøse prosjektet består av et lokk over 220 meter av motorveien, hvor 250 leiligheter, parkanlegg og et konferansesenter skal få plass i kystnære og naturskjønne omgivelser.

Bak prosjektet står selskapene Milepel, ATR og Villa Skjoldnes, og StorBergen Boligbyggelag, som har gått inn på eiersiden med en eierandel på 20 prosent i Skjoldnes Utvikling.

Totalprisen for prosjektet er omtrent 750 millioner kroner, eksklusiv tomtekostnader.

Naboer, Miljøvernforbundet og Kunstmuseene i Bergen (KODE) har jobbet iherdig mot utbyggingsplanene.

KODE mener prosjektet vil skade kulturminner knyttet til Grieg-museet på Troldhaugen i nærheten.

Bystyret i Bergen gav tidligere klarsignal for utbyggingen, og det er klagen på dette vedtaket at Fylkesmannen nå avviser.

I sitt svar skriver Fylkesmannen, ifølge Bergens Tidende at «det skal mye til for at Fylkesmannen finner grunnlag for å endre det planfaglige skjønnet som er utøvet i kommunens høyeste folkevalgte organ, bystyret».