Oppbud i flere i Profitek-selskaper

Det er i dag meldt oppbud i de fleste selskapene i Profitek-konsernet. OneCo har imidlertid inngått avtale med de respektive konkursboene som sikrer fortsatt drift.

Situasjonen for det tekniske entreprenørkonsernet Profitek har vist seg å være vanskeligere enn antatt. Etter at OneCo tok over som nye eiere tidlig i mai, har det blitt foretatt en omfattende gjennomgang som avdekker at det ikke er mulig å redde alle deler av virksomheten.

Profitek har hatt store finansielle og driftsmessige utfordringer i lengre tid. De forrige eierne jobbet lenge med å finne en løsning som kunne redde virksomheten fra konkurs. OneCo kom inn i tolvte time, uten at det da var tid eller mulighet til å gå detaljert inn i driftsmessige og økonomiske forhold.

- Vi gikk inn i Profitek med mål om å gjennomføre en snuoperasjon, men vi var jo samtidig klar over at dette var en krevende oppgave med risiko for at det ville dukke opp nye utfordringer som ville gjøre jobben vanskelig, sier styreleder Marvin Jensen i Profitek sitt konsernstyre.

Etter overtagelsen har konsernstyret og ledelsen sammen med eksterne rådgivere jobbet døgnkontinuerlig med en grundig analyse av drift og økonomi, mens man fortløpende har søkt å avklare mulige alternativer for restrukturering.

Oppbudsbegjæringene som ble innlevert til Bergen Tingrett tirsdag 21. mai 2013 omfatter Profitek AS og de fleste av datterselskapene. Etter en totalvurdering mener styret og ledelsen at dette er den løsningen som best ivaretar interessene til Profitek sine kunder, medarbeidere, kreditorer og panthavere.

- For å sikre kontinuitet har det vært arbeidet intensivt med en plan for å sikre videre drift for de vesentligste deler av virksomheten. Kontakt med bostyrer ble etablert før pinse, og gjennom pinsehelgen har grunnlaget blitt lagt for en avtale med konkursboene om å kjøpe eiendelene i de konkursrammede selskapene. Avtalen sikrer fortsatt drift, samtidig som den ivaretar konkursboets interesser knyttet til realisering av verdiene i boet. Gjennom avtalen vil flertallet av de ca 600 arbeidsplassene også kunne opprettholdes, heter det i en melding fra selskapet.

Profitek sine kunder skal i utgangspunktet ikke bli berørt av situasjonen. Kontraktene vil bli videreført i henhold til avtale, med noen få unntak.

- OneCo har lagt en solid plan for hele restruktureringsprosessen, tuftet på et langsiktig mål om å skape en solid bransjeaktør. OneCo er et ambisiøst vekstselskap som har på få år har bygget seg opp som en betydelig bransjeaktør i Norge. Hittil er 16 vellykkede oppkjøp gjennomført, hvorav mange snuoperasjoner, skriver selskapet.

- Jeg beklager sterkt overfor alle som rammes at det ble nødvendig å gå til et så drastisk skritt som dette. Det har ikke vært mulig å inngå konkurs. Dersom vi lykkes i det videre arbeidet er jeg samtidig trygg på at dette smertefulle grepet legger grunnlaget for at Profitek igjen kan bli en trygg arbeidsgiver for våre ansatte, en god samarbeidspartner for våre kunder og ikke minst en betalingsdyktig kunde for våre leverandører, avslutter Marvin Jensen.

Profitek er en totalteknisk entreprenør innenfor forretningsområdene Elektro, Systemintegrasjon og Miljø