Anleggsstart på Spikerbukta bru i Sarpsborg

Tirsdag 21. mai starter anleggsarbeidet på Spikerbukta bru på Alvimveien i Sarpsborg.

Den gamle brua er skadet og skal rives før det bygges en helt ny bru. Alvimveien må stenges for all ferdsel mellom Strandgata og Utsiktsveien fram til den nye brua står ferdig våren 2014.

- Nye Spikerbukta bru bygges som en platebru i betong over tre spenn og fundamenteres på fjell. Brua blir 74 meter lang og 11 meter bred. I tillegg til vegbelysning skal brusøylene belyses for å være godt synlige for skipstrafikken i området, sier Tor Graven, byggeleder i Statens vegvesen.

21. mai starter entreprenøren Implenia Norge AS med å etablere riggområdet og bygge en midlertidig anleggsvei. Deretter starter rivingen av den eksisterende Spikerbukta bru. Brua skal løftes bort i seksjoner, hugges opp, sorteres og kjøres til godkjent mottak. Rivningsarbeidet vil ta to til tre uker.

Mot slutten av juni starter byggingen av den nye brua. På grunn av skråfjell må det sprenges for brusøylene under vann. Dette vil kunne medføre noe støy og rystelser.

- Under sprengningsarbeidet vil vi sette opp vibrasjonsmålere for å forsikre oss om at vi til enhver tid overholder de forskrifter som gjelder for rystelser i boligområder, understreker Graven.

Anleggsarbeidet vil i all hovedsak foregå på dag- og kveldstid.

Det er Statens vegvesen som er byggherre for den nye Spikerbukta bru, på oppdrag fra Østfold fylkeskommune. Utførende entreprenør er Implenia Norge AS.