Utredning, analyse og rådgivning innenfor bytransport

Urbanet Analyse AS er et heleid datterselskap av Asplan Viak AS og er et av Norges ledende fagmiljø på bytransport. Vi er en sentral premissleverandør for statlige og lokale myndigheter i transportpolitikken og våre oppdragsgivere er fra både privat og offentlig sektor. Vi er i vekst og har nylig etablert et datterselskap i Sverige. Vi har kontor i Oslo og Stockholm.

FirmaAsplan Viak AS Urbanet Analyse
FylkeOslo
Søknadsfrist07.06.2013

Vil du jobbe i et av Norges ledende fagmiljø på bytransport? 

Utredning, analyse og rådgivning innenfor bytransport

Urbanet Analyse har behov for flere kompetente medarbeidere. Vi tilbyr et dynamisk og faglig interessant miljø som er i utvikling, hyggelige kollegaer og trivelige kontorer i Oslo sentrum.


Vi søker samfunnsvitere, økonomer, sivilingeniører eller tilsvarende høyere utdanning til å jobbe innenfor området bytransport. Personene vi ser etter må ha gode analytiske evner og være flinke til å formidle resultater både skriftlig og muntlig. Vi oppfordrer både personer med erfaring og nyutdannede til å søke. Det er ønskelig, men ingen forutsetning med erfaring fra utredning innen transportsektoren.

 

Vi planlegger å ansette inntil 4 personer innenfor disse fagområdene:

Transport og miljø
Vi ønsker å forsterke vårt arbeid med analyser av strategier for å øke bruken av miljøvennlige transportformer, hovedsakelig sykkel og kollektivtransport. Hovedfokus for arbeidet vil være å studere hvilke tiltak og virkemidler som er mest effektive for å øke sykkel- og kollektivandelen på bekostning av bil, hvordan kombinasjoner av tiltak kan forsterke effekten samt hvordan tiltakspakker kan skreddersys mot ulike byområder.

 

Samfunnsøkonomiske analyser
Vi ønsker en økonom som vil jobbe med samfunnsøkonomiske kostnader og inntekter av alternativ virkemiddelbruk i byområder og/eller en person som kan analysere kollektivnæringens tilpasning til ulike økonomiske og organisatoriske rammebetingelser. Personen vi ser etter må beherske ulike statistiske analyser.

 

Areal og transport
Vi jobber med flere prosjekter som ser på samspillet mellom areal og transport, både hvilke områder som har størst potensiale for kollektivtransport og gang/sykkel og hvordan nye transporttiltak påvirker hvilke områder som det er gunstig å bygge ut i forhold til miljøhensyn. Vi ønsker å forsterke dette arbeidet med en person som har god kjennskap til hvilke planprosesser og aktører som er sentrale for å få til en mer helhetlig areal og transportplanlegging. Hovedfokus for arbeidet vil være å se på forholdet mellom ansvaret for virkemiddelbruk og arealplanlegging og hvilke tiltak som har størst betydning for å få til en mer miljøvennlig transportutvikling.

 

Transportmodeller
Gjennom flere prosjekter har Urbanet Analyse vist at kollektivtransport og sykkel er dårlig ivaretatt i dagens transportmodeller. Vi har utviklet en modul som vi benytter i tillegg til dagens transportmodeller. Denne tar hensyn til flere gevinster av et forbedret kollektivtilbud. Transportmodeller benyttes i mange av prosjektene vi jobber med i dag. Vi har behov for å styrke kompetansen på modellområdet, og søker personer som ønsker å jobbe med Cube/RTM, Emme/RTM23+ eller Emme/Sampers, samt supplerende modeller.

 

Vi tilbyr
• Utfordrende og varierte arbeidsoppgaver
• Et godt sosialt og tverrfaglig miljø med stort nettverk
• Konkurransedyktige lønns- og arbeidsbetingelser
• Gode pensjons- og forsikringsordninger
• Fleksibel arbeidstid

 

 Søknad med CV, vitnemål og attester sendes inn via link:

https://asplan.easycruit.com/vacancy/application/dddc7ebeff2bb2014e7ddf8885ec02b7/980855/99311?iso=no

Vis flere stillinger: