Slike prosjekter liker vi

Tirsdag 21. mai markerer Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete starten på den etterlengtede byggingen av ny E6 mellom Frya og Sjoa i Gudbrandsdalen. AF Gruppen Norge har fått kontrakten på bygging av 34 km ny vei med midtrekkverk og forbikjøringsfelt.

Opp gjennom årene har det vært mange alvorlige ulykker også på denne veistrekningen. Det at det nå kommer midtrekkverk – og det at det lages forbikjøringsfelt - vil gjøre denne veien mer trafikksikker og mer fremkommelig.

E6 gjennom Gudbrandsdalen er en av de viktigste veier i hele Norge. Men veistandarden har vært helt under pari. Med de investeringer som ellers skjer på E6 fra Oslo og nordover, vil både yrkessjåfører og alle andre veifarende få en helt ny hverdag.

Dette er også en meget viktig eksportvei. Derfor betyr slike vei-investeringer veldig mye også for næringslivet. Men det er fortsatt mange ”huller” på veistrekningen mellom Oslo og Trondheim og videre nordover. Nå er det å håpe at alle bidrar aktivt slik at vi i løpet av få år har en sammenhengende god vei fra Oslo til Nord-Norge.

For AF-Gruppen er dette en betydelig kontrakt. I AF er det veldig mange ansatte fra Gudbrandsdalen og mange vil nok sette pris på å jobbe på et  slikt viktig kjempeprosjekt i sin egen dal.

Til lykke med jobben!