Glava Tour: Kongeetappen ble en folkefest

Den fjerde etappen av Glava Tour fra Brumunddal til Lillehammer ble en gedigen folkefest. Edvald Boasson Hagen triumferte oppskriftsmessig på hjemmebane og kunne ikle seg den gule ledertrøya.

Den 18. mai kom endelig sommeren på Østlandet og la en herlig ramme rundt den fjerde etappen av Glava Tour og en stemning langs løypa man tidligere kun har møtt på langt sørligere breddegrader.

Et tallrikt publikum hadde møtt opp i startbyen Brumunddal og på sin vei nordover hadde mye folk møtt opp langs løypa for å heie syklistene fram.

Med gåsehud gjennom Lillehammer
Målbyen Lillehammer ble passert hele tre ganger. Her hadde et så stort publikum møtt fram at det ga en verdensvant Edvald Boasson Hagen gåsehud, som han selv beskrev det etter målgang.

Etappen gikk også innom Sky-rytterens hjemsted Rudsbygd, og det er tvil hvem som er den store helten der i gården. Her var både hus og høyballer kreativt dekorert for å hylle helten.

Knalltøff avslutning avgjorde
Rittet ble avsluttet med to knallharde runder fra Lillehammer - Saksumsdalen - Vingrom - Lillehammer.

De tøffe stigningene skilte klinten fra hveten og 2,5 mil før mål på den siste runden stakk Boasson Hagen fra i front og fikk med seg Sergio Miguel Moreira Paulinho fra Team Saxo – Tinkoff på et hardkjør de siste kilometerne. Inn mot mål holdt Boasson Hagen unna og vant kongeetappen på hjemmebane.

Byggeindustrien fikk være med i en av følgebilene på etappen. Ta en titt på vår bildekarusell for å oppleve litt av den herlige stemningen på etappen.

Glava Tour avsluttes søndag 19. mai med etappen fra Gjøvik til Hønefoss.

Boasson Hagen leder nå med 27 sekunder på Sergio Miguel Moreira Paulinho fra Team Saxo – Tinkoff. Sonder Holst Enger fra Team Plussbank ligger på en sterk fjerdeplass i sammendraget.