Navarsete starter ny E6-utbygging

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete markerer starten på den etterlengtede byggingen av ny E6 mellom Frya og Sjoa i Gudbrandsdalen. Arrangementet er åpent for alle.

Utbyggingen av E6 skal øke trafikksikkerheten og framkommeligheten gjennom Gudbrandsdalen. E6 er viktig for næringsliv og bosetting i regionen, og for transport av varer mellom Nord-Vestlandet og Østlandet og til eksportmarkedene i Europa.

Statsråd Liv Signe Navarsete markerer at 34 kilometer ny E6 med midtrekkverk og forbikjøringsfelt skal bygges mellom Frya og Sjoa:

Arrangementet skjer tirsdag 21. mai. Oppmøtetidspunkt er kl.14.45

Oppmøtested:

Parkeringsplassen ved Harpefoss oppvekstsenter i Sør-FronSted for markeringen: I den nye E6-traseen, ca. 500 meters gange i skogsterreng fra Harpefoss oppvekstsenter

Fylkesmannen og fylkesordfører i Oppland er invitert til arrangementet, og ordførerne i de fire kommunene langs utbyggingsstrekningen vil være til stede. Fra Statens vegvesen kommer regionvegsjef Per Morten Lund, prosjektleder for E6 Biri-Otta-utbyggingen, Øyvind Moshagen, og resten av prosjektorganisasjonen. Representanter fra AF Gruppen Norge AS som skal bygge første etappe, E6 Frya-Vinstra, er til stede. E6-forum i Gudbrandsdalen og andre involverte i E6-utbyggingen er også invitert.

Byggeindustrien dekker arrangementet.