Samordning må til

I en eventuell ny regjering ledet av Høyre-leder Erna Solberg vil byggenæringen møte en minister med full kontroll som styrer både plan- og byggesaker, heter det i referatet på bygg.no fra Boligkonferansen. Det synes vi er en god melding.

I en borgerlig regjering vil plan- og miljøavdelingen i dagens Miljøverndepartement bli flyttet til Kommunal- og regionaldepartementet slik at all boliglovgivning samles.

Dette er bra for boligbyggingen, men det vil også være veldig gunstig for all annen utbygging, f eks av infrastruktur. Dette er en sak byggenæringen har jobbet med lenge, og nå endelig kan det skje noe. Vi vet at det er mange også innen den rødgrønne regjeringskonstellasjonen som mener det samme, men så langt har de ikke hatt evne til å rydde opp.

Det er veldig viktig at man ser på utbygging av vei og bane i sammenheng med boligbyggingen. Da må det skje en samordning til – og ved å samle dette i Kommunal- og Regionaldepartementet får man en god løsning. Men skal man lykkes i å få en mer effektiv forvaltning må det ryddes kraftig opp i byråkratiet. Regelverket må forenkles.

Boligbyggingen i Norge må økes. Politikerne sitter med nøkkelen for å få det til.