Betongformann omkom på Fellesprosjektet

Det var Bjørn Otto Rønning (62) fra Bergen som onsdag kveld omkom på Fellesprosjektet E6 Dovrebanen. Han var ansatt i Veidekke Entreprenør og var formann for betong på prosjektet.

Ulykken skjedde i Ulvintunnelen på parsellen Brøhaug - Strandlykkja som er en del av utbyggingen av E6 Dovrebanen. Den forulykkede ble rygget over av en lastebil i inne i tunnelen. Politi og arbeidstilsyn ble umiddelbart tilkalt.

- Hendelsesforløpet er ennå ikke fullstendig kartlagt og vil bli nærmere etterforsket av Politiet og Arbeidstilsynet. Sammen med entreprenøren vil vi yte all mulig bistand til dette arbeidet, og vil umiddelbart også starte våre egne undersøkelser, opplyser assisterende prosjektleder Anne Braaten i Fellesprosjektet.

- En trygg gjennomføring av arbeidene er det primære målet på alle anlegg, og Fellesprosjektet har drevet et systematisk sikkerhetsarbeid med dette for øyet. Denne tragiske ulykken berører derfor oss alle sterkt, og våre tanker går til den forulykkedes kolleger og nærmeste familie, sier Braaten.

– Konserndirektør og adm. direktør i Veidekke Entreprenør AS Dag Andresen og regionsdirektør Nils Hæstad, reiste sammen med bedriftslege Kjell Åge Sørensen opp til anlegget ganske umiddelbart, og alle våre oppfølgende prosedyrer ble iverksatt. Allerede på morgenen i dag er tunnelen åpnet av Politi og Arbeidstilsyn, og etter de ansattes egne ønsker er det åpnet for at de som føler for det kan begynne å arbeide igjen i dag, heter det i en melding fra Veidekke.

Ulvintunnelen, som er under bygging langs Mjøsa like syd for fylkesgrensen mellom Hedmark og Akershus, er en 3,9 km lang jernbanetunnel. Den inngår i Fellesprosjektet E6-Dovrebanen som omfatter 17 km nytt dobbeltspor og 21 km ny firefelts E6 langs Mjøsa.