Prisdryss hos Boligprodusentene

Boligkjeden Nordbohus og den frittalende Selvaag Bolig-sjefen Baard Schumann ble hedret under festmiddagen på Boligprodusentenes boligkonferanse.

Norges nest største boligbygger Nordbohus ble kåret til Årets medlem hos Boligprodusentenes forening for lojalt å følge foreningens profesjonalitetserklæring. I begrunnelsen heter det videre at vinneren har utmerket seg ved en utstrakt vilje og evne til å dele erfaringer samt å være en aktiv bidragsyter i foreningens aktiviteter.

Årets bidragsyter
Sjefen for Selvaag Bolig, Baard Schumann, kunne reise hjem fra festmiddagen som Årets bidragsyter på grunn av sin synlighet i media og sin posisjon som en uredd talsmann for egen bedrift. Juryen sier videre i sin begrunnelse at vinneren har vært aktivt involvert i foreningens boligpolitiske arbeid og i stor grad bidratt til å sette Boligprodusentenes saker på den politiske dagsorden.

Årets kjedemedlem
Nylig hjemvendt fra Norgeshuskonferansen som årets Norgeshusmedlem, mottok feirede Jos-Bygg med daglig leder Jon-Olav Sigvartsen også prisen som Årets kjedemedlem hos Boligprodusentene. Dette er en ny pris som utdeles til et fremragende medlem i en av huskjedene.

Juryen sier i sin begrunnelse at vinneren beviser at kvalitet og fornøyde kunder fører til gode økonomiske resultater. Bedriften har gode styringssystemer og har bestått mange prøver i feilfrie tilsyn.

Beste boligprodusent
Backe Prosjekt stakk av med den nye prisen Beste boligprodusent. Denne prisen deles ut til den boligprodusenten som i løpet av året har boligbransjens mest fornøyde kunder.

Kundetilfredsheten (KTI) måles for overleverte boliger basert på standardiserte spørsmål. Backer Prosjekt oppnådde en samlet KTI på 77 poeng i 2012. Vinneren var ikke til stede under prisutdelingen og kunne dermed ikke foreviges på foto.

Årets boligprosjekt
Det var Skanska Norge som ble hedret med prisen for Årets boligprosjekt med ”Toppen av KBS” i Trondheim. Dette er tre boligblokker på toppen av kjøpesenteret Sirkus Shopping bestående av 81 leiligheter med passivhusstandard. Produksjonen er industrialisert med prefabrikkerte fasadeelementer fra Husfabrikken samt baderomsmoduler.

Juryen som består av Øystein Kvam fra Glava og Johannes Rasmussen fra NorDan, berømmer prisvinneren for å vise god tomteutnyttelse ved å bygge boliger på toppen av et kjøpesenter. Skanska Bolig får også ”kred” for at BIM er brukt aktivt i prosjekteringsfasen, at prefabrikasjon har bidratt til kort byggetid samt at passivhusprosjektet er utført med full livsløpsstandard og tilgjengelighet etter TEK 10.