Skanska-leder til Kruse Smith

Skanskas toppleder i Rogaland, Rune Hognestad (50), blir ny regiondirektør for Kruse Smiths entreprenørvirksomhet i samme region.

Hognestad har totalt femten år bak seg i Skanska, de siste syv som regiondirektør. 50-åringen innrømmer at det derfor er et stort sprang å ta når han nå går over til Kruse Smith - en selskapets største konkurrenter.

– Når du har vært et sted i 15 år og gjennom årene fått mange gode kollegaer, så er det klart at det er et sprang å ta. Litt tvil er det også forbundet med et slikt jobbskifte, men så fort jeg fikk satt meg inn i selskapet Kruse Smith og hvordan de er organisert, så kjente jeg at dette er noe jeg gleder meg til, sier Rune Hognestad til Byggeindustrien.

Han oppgir det å bli en del av konsernledelsen, som en viktig grunn til at han takket ja til jobben i Kruse Smith.

– Jeg ser frem til å være en del av regionledergruppa, og gleder meg også til å treffe nye kollegaer som jeg vet er dyktige og sitter på mye kompetanse. I tillegg gleder jeg meg selvsagt til å være med på å utvikle selskapet videre i Rogaland og sørge for at Kruse Smith befester sin stilling som markedsleder, sier Hognestad.

Den nye Kruse Smith-lederen kjenner markedet godt, og mener potensialet for vekst i Stavanger-regionen er stort.

– Det er et spennende og dynamisk marked. Regionen er i stor vekst, noe som gir gode muligheter på både bolig- og næringssiden, sier Hognestad.

Fornøyd konsernsjef
Hognestad har bred ledererfaring fra bygg – og anleggsbransjen, og konsernsjef Jan Hestås i Kruse Smith legger ikke skjul på at han er svært fornøyd med å få 50-åringen med seg på laget.

– Han kjenner bransjen og regionen meget godt. Kruse Smith-konsernet har gjennom våre tre hovedsatsningsområder, entreprenør, eiendom og anlegg, en sterk posisjon i regionen. Hognestad vil få en nøkkelrolle i vår videre utvikling av entreprenørvirksomheten i hele Rogaland, sier konsernsjef Jan Hestås.

Stor ordrereserve
Kruse Smith har i dag en rekordstor ordrereserve innen nybygg i Rogaland (1.6 milliard per 31.3). Samtidig kan entreprenøren se tilbake på noen krevende år med hensyn til inntjening. Dette skyldes i hovedsak prosjekter som ble priset inn i tiden rundt finanskrisen.

– Vi har et viktig moment for videre satsning i denne regionen nå. En god ordrereserve gir oss et verdifullt utgangspunkt. Vi skal fremstå som en tydelig, offensiv og profesjonell aktør innen bygg – og anleggsbransjen i Rogaland. I rekrutteringen av Hognestad har vi fått på plass en ressurs som bidrar til å nå denne ambisjonen, sier Jan Hestås.

Rune Hognestad overtar etter Kjell Svihus som går ut av stillingen for aldersgrensen. Hognestad tiltrer stillingen 1. september.