Mesta fikk kontrakter verdt 1,8 milliarder kroner

Årets anbudsrunde for Statens vegvesens driftskontrakter er over. Mesta gikk i inn i anbudsrunden som den dominerende aktøren i dette markedet.

- Det er gledelig å konstatere at Mesta beholder sin sterke markedsposisjon, sier adm. direktør i Mesta, Harald Rafdal.

Mesta er den ledende aktøren innen drift og vedlikehold av vei i Norge. Det er spesielt innen driftskontrakter på det statlige og fylkeskommunale veinettet at selskapet har en sterk posisjon, med en markedsandel på tett opp mot 50 prosent.

- Mesta har de siste årene konsentrert seg om drifts- og vedlikeholdsmarkedet. Det er derfor både viktig og gledelig at vi har så stor suksess i kampen om driftskontraktene, sier adm. direktør Harald Rafdal.

Totalt var det 20 områder med driftskontrakter som var ute på anbud i årets anbudsrunde. 19 av dem var tradisjonelle driftskontrakter, mens det ene kontraktsområdet ble delt i flere mindre kontrakter.

Mesta hadde 9 av kontraktene før årets anbudsrunde. Etter anbudsåpningen er det klart at Mesta vinner 9 av driftskontraktene. I tillegg har Mesta vunnet 4 av 7 kontrakter i kontraktsområdet Indre Romsdal. Tidligere var dette en driftskontrakt, men Statens vegvesen valgte å dele denne i flere mindre kontrakter.

Det er ikke bare i Norge Mesta konkurrerer om driftskontrakter. Mesta etablerte seg i Sverige i fjor og vant da sin første driftskontrakt utenfor Norge. Også i år ligger Mesta an til å vinne en driftskontrakt i Sverige.

Kontraktene Mesta har vunnet, har en samlet kontraktsverdi på 1,8 milliarder kroner.